> Wat is Usenet?

Wat is Usenet?
Hoe werkt het?

what-is-pure

Wat is Usenet?

Het is mogelijk dat u nog nooit van Usenet gehoord heeft. Eigenlijk is Usenet een groot wereldwijd bulletinboard, lijkend op een forum, waar men berichten of artikelen kan posten en toegang kan krijgen tot posts van anderen. Elke individuele post, of nieuwsartikel, wordt per onderwerp gerangschikt in verschillende secties. Deze secties worden nieuwsgroepen genoemd. Nieuwsgroepen hebben tal van onderwerpen, gaande van locomotieven en astronomie tot vissen en wetenschap. Alles samen zijn er meer dan 110.000 verschillende nieuwsgroepen, gecombineerd in het Usenet-platform.

Hoe werkt het?

Omdat Usenet-verkeer een andere taal gebruikt dan uw normaal internet kan u uw internetbrowser niet gebruiken om toegang te krijgen tot Usenet. De taal, die Usenet gebruikt, wordt “NNTP” genoemd terwijl het standaard internet “HTTP” gebruikt. Zoals webbrowsers HTTP kunnen “lezen”, gebruiken Usenet-gebruikers nieuwslezers om toegang te krijgen tot NNTP.

De bestandstructuur van Usenet zorgt voor gestroomlijnd uploaden en downloaden van bestanden en posts. Usenet is gebouwd voor snelheid en nieuwslezers maken deze snelheden mogelijk. Elke nieuwslezer heeft zijn eigen duidelijke opstelling. Terwijl de meeste ervan relatief eenvoudig zijn, mocht u een probleem ervaren bij het opstellen van uw nieuwslezer, contacteer dan het Pure Usenet-ondersteuningsteam en we zullen u begeleiden bij het opstellen.

Vandaag blijft Usenet een ingeburgerd en wereldwijd netwerk bestaande uit honderden miljoenen gebruikers, computers en servers wereldwijd. Bovendien bieden we, in het belang van de privacy van onze leden, SSL-codering zonder extra kosten. Met SSL-codering is uw Pure Usenet-account volledig beveiligd en privé en we bieden u graag gratis SSL-codering aan op al onze tariefplannen om te beletten dat uw ISP - en om het even wie - uw gegevens, zoekgeschiedenis en downloads kan zien.

Hoe van start gaan:

  1. Activeer, om van start te gaan met Usenet, een tariefplan bij Pure Usenet. Dit zal u toegang tot Usenet bezorgen!
  2. Eens u voor een abonnement ingeschreven bent, zal u een nieuwslezer nodig hebben om toegang te krijgen tot nieuwsgroepen van Usenet. Deze laten u zoeken naar sleutelwoorden of nieuwsgroepen die u interesseren en staan u toe ervan te posten, uploaden en downloaden. Zoals bovenaan vermeld, contacteer ons ondersteuningsteam wanneer u hulp nodig heeft bij het opstellen van uw nieuwslezer.
  3. Dat is alles! U bent klaar om te beginnen bladeren op Usenet!