> Wat is Usenet?

Wat is Usenet?
Hoe werkt het?

what-is-pure

Wat is Usenet?

Het is mogelijk dat je nog nooit van Usenet gehoord hebt. Eigenlijk is Usenet een groot wereldwijd prikbord, lijkend op een forum, waar men berichten of artikelen kan posten en toegang kan krijgen tot posts van anderen. Elke individuele post, of nieuwsartikel, wordt per onderwerp gerangschikt in verschillende secties. Deze secties worden nieuwsgroepen genoemd. Nieuwsgroepen hebben tal van onderwerpen, gaande van locomotieven en astronomie tot vissen en wetenschap. Alles samen zijn er meer dan 110.000 verschillende nieuwsgroepen, gecombineerd in het Usenet-platform.

Hoe werkt het?

Omdat Usenet-verkeer een andere taal gebruikt dan normaal internet, kun je niet via je internetbrowser toegang te krijgen tot Usenet. De taal die Usenet gebruikt, wordt NNTP genoemd, terwijl de standaard internettaal HTTP is. Webbrowsers lezen via HTTP, Usenet wordt gelezen via newsreaders om toegang te krijgen tot NNTP.

De bestandsstructuur van Usenet zorgt voor gestroomlijnd uploaden en downloaden van bestanden en berichten. Usenet is gebouwd voor snelheid en newsreaders maken deze snelheden mogelijk. Elke newsreaders heeft zijn eigen specifieke instellingen. Hoewel de meeste hiervan vrij eenvoudig zijn, kunt u contact opnemen met het Pure Usenet supportteam als er een probleem is bij het instellen van de newsreader, zodat we je met het installeren kunnen helpen.

Vandaag de dag is Usenet nog steeds een ingeburgerd wereldwijd netwerk dat bestaat uit honderden miljoenen gebruikers, computers en servers wereldwijd. Bovendien bieden we, in het belang van de privacy van onze leden, SSL-codering zonder extra kosten. Met SSL-codering is uw Pure Usenet account volledig veilig en privé, en we bieden gratis SSL-codering aan op al onze pakketten om te voorkomen dat uw ISP of anderen uw gegevens, zoekgeschiedenis en downloads kan inzien.

Hoe te beginnen:

  1. Om te starten met Usenet, Activeer een pakket bij Pure Usenet. Dit geeft toegang tot Usenet!
  2. Als je bent aangemeld, heb je een newsreader nodig om toegang te krijgen tot de nieuwsgroepen van Usenet. Via deze newsreader kun je zoeken naar sleutelwoorden of nieuwsgroepen die jou interesseren en hiermee kunt je posten, uploaden en downloaden. Zoals eerder vermeld, neem contact met ons supportteam op als je hulp nodig hebt bij het opstellen van je newsreader.
  3. Dat is alles! Klaar om te browsen op Usenet!